top of page

Geschiedenis van de Speak Easy


Speak Easy bars ontstonden tijdens de drooglegging in Amerika (1920-1933).

Om alcoholisme uit te bannen was het ten strengste verboden alcohol te produceren en te verkopen. Door dit verbod gingen veel mensen stiekem zelf sterke drank stoken, Moonshine genoemd. Verder nam de illegale drankhandel enorm toe. De maffia verdiende miljoenen aan het illegale drankcircuit.

Om ontdekking door de politie te voorkomen werden geheime bars, saloons en clubs verborgen door de maffia. Deze bars bevonden zich achter mysterieuze deuren, kelders en zolderkamers, en kregen de naam Speak Easy, wat letterlijk fluisteren betekent. Er mocht natuurlijk niet hardop over de bar worden gesproken. Verder kwam je er alleen binnen als je het wachtwoord kende.

Al Capone

capone scar.jpg

In Chicago klimt hij op tot maffiabaas die verantwoordelijk is voor de moonshining van alcohol, en de illegale distributie ervan. Geschat wordt dat hij jaarlijks 100 miljoen dollar verdiende.

Hoewel hij onder meer verantwoordelijk wordt gehouden voor de Saint Valentine's Day Massacre in 1929, waar zeven leden van een rivaliserende bende sterven, werd hij nooit vervolgd voor deze misdaden.

Pas in 1931 wordt Capone veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf, doordat de belastingdienst hem ontmaskerde van belastingfraude. 

De iconische gangster Al Capone was in Amerika actief tijdens de drooglegging. De zoon van Italiaanse emigranten is als tiener al lid van verschillende bendes. Later werd hij lid van de Five Points Gang. Een van de meest geweldadige gangs van Amerika. Als gevolg van deze gewelddadigheid loopt Capone verschillende littekens op, hierdoor kreeg hij de naam 'Scarface'.

In 1919 vlucht Capone naar Chicago omdat de leider van een rivaliserende bende op hem jaagt.

1200px-Al_Capone_in_1929.jpg
de geschiedenis

Meer weten? klik op de foto's voor het volledige verhaal!

onze bar

Onze Bar & Lounge

Gouden lampen, glazen tafeltjes, grote spiegels en aquamarijnblauwe luxe stoeltjes boetseren een chique lounge uit de Roaring Twenties na. Zwart-witte foto’s uit de tijd van de drooglegging en moonshining creëren samen met kaarslicht een klassieke, intieme omgeving.  U kunt bij reserveren opgeven of u aan de bar wilt zitten op onze leren barchairs met goede rugleuning of misschien liever plaatsneemt in onze sfeervolle zitjes met comfortabele cocktailchairs.

 

Toegang

In onze Speak Easy bar is iedereen welkom die de doorgang weet te vinden. Wij hebben geen leeftijdsgrens, maar wij schenken uiteraard geen alcoholische dranken aan minderjarigen. In ons gevarieerde cocktailaanbod hebben wij ook diverse “Mocktails” (alcoholvrije cocktails).

MG_6908_web-e1555333373308
westwing-speakeasy-cocktailbar-image-5
Website-WestWing-foto-pand-1024x768
westwing-speakeasycharlotte_2683735317
MG_7123_1-600x750
bottom of page